PERMANENT FJERNING / REDUSERING AV HÅR MED IPL ELLER DIODELASER
Effektiv og skånsom metode for fjerning av hår i ansiktet og på hele kroppen. Eks. ansikt, legger, lår, bikinilinje, skuldre, rygg, bryst, mave, armer.
Idag kan vi behandle alle typer hår, men det er fortsatt best effekt på mørke hår.
Antall behandlinger: 4 – 8 er vanligst, med ca. 6-12 ukers intervaller.
Vi bruker Photo nova IPL eller diodelaser. Behandlingen fjerner uønsket hårvekst effektivt og skånsomt på alle hud og hårtyper. Vi har det siste, sikreste og mest effektive utstyret på markedet.

HVORDAN VIRKER BEHANDLINGEN?
Photo Nova/Laser bruker lysenergien til å treffe det naturlige pigmentet i håret. Dette føres ned til røttene. Disse og vekstcellene rundt varmes opp til ca. 70 grader. Dette er nødvendig for en total ødeleggelse av hårsekker og vekstceller.
Hvert hår har tre vekstfaser og det er kun i en av disse fasene som hårrøttene kan bli destruert for alltid. Det er vekstfasen der hårrøttene er omkranset av vekstceller.
Man regner at ca. 60 – 80 % er i riktig vekstfase til enhver tid. Totalt blir +/-20 % av eksisterende hårmengde fjernet permanent ved hver behandling.

HVOR MANGE BEHANDLINGER KREVES?
Antall behandlinger kan variere ut fra person, område og alder. Det vanligste er mellom 4 og 8 behandlinger, men det hender også at noen må ha fler.
HVOR LANG TID TAR HVER BEHANDLING?
Hver behandling tar fra noen minutter til flere timer. Eks. Overleppe og ben.
HVORDAN FØLES DET?
De fleste opplever det som et varmt stikk ved hver puls.

BLIR HUDEN RØD ETTERPÅ?
Lett rødme kan forekomme, men det går vanligvis raskt over. Vi smører med aloevera krem etter behandlingen.
LYST HÅR – BEHANDLES DET?
Lyst hår behandles på en annen bølgelengde, med gult lys. Dette har vanligvis noe dårligere effekt enn med mørkt hår. Om håret overhode ikke har pigment vil resultatet bli dårlig og vi anbefaler da ikke behandling.

FORBEREDELSE FØR BEHANDLING
1. Soling må unngås de siste 2-3 ukene før behandling. Brun hud øker risikoen for reaksjoner i huden, som brannskader og pigmentforandringer.
2. Hårene må ikke nappes eller vokses de 2-3 siste ukene før behandling, fordi laserbehandling kun virker på hårsekker som inneholder hår.

ER HÅRFJERNING MED IPL/LASER VARIG?
Hårreduksjonen er dokumentert permanent innenfor en oppfølgingsperiode på opp til 2 år siden siste behandling. Dette er tilstrekkelig lang observasjonstid også for områder med lang vekstsyklus, som legger. Det er således vitenskapelig belegg for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst.